Megosztás
2013.4.11.


2013. április 11.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség elítéli az Izsákon történt rendőri brutalitást és együtt érez az áldozat hozzátartozóival. Ami történt, az egy működő jogállamban nem fordulhatott volna elő!




Tudósítások szerint hétfőn a gyanú szerint két intézkedő rendőr olyan súlyosan bántalmazott egy gyanúsítottat, hogy az belehalt sérüléseibe. Az E14-PM Szövetség egyetért Papp Károllyal, az országos rendőrfőkapitánnyal: elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be.


Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter két hét alatt rendet ígért. Ehelyett Magyarországon folyamatosan megsértik az emberi jogokat; a kormány a társadalmi problémák valós kezelése helyett egyre szigorodó, ámde eredmény nélküli rendészeti eszközök bevetését erőlteti. Pintér Sándor alatt az utóbbi három évben a rendőrség szisztematikus szétverése, a szakmai munka ellehetetlenítése történt: a testület továbbra is katasztrofális állapotban van.


Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért jogállamiságot és az emberi jogok tiszteletben tartását követeli a kormánytól! A választási szövetség azonnali vizsgálatot és az elkövetők szigorú felelősségre vonását követeli.

 
 

Szabó Tímea és Dorosz Dávid

 

országgyűlési képviselők

Párbeszéd Magyarországért


Együtt2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség