Megosztás
2013.3.24.

A Dunakeszin tartott időközi választáson az ellenzéki jelöltek közül egyértelműen Oláh Noémi, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért pártszövetség által támogatott független jelölt kapta a legtöbb szavazatot.

 

Gratulálunk a Noéminek és büszkék vagyunk arra, hogy együtt egyre hatékonyabban tudjuk megszólítani azokat, akik meg akarnak szabadulni az Orbán-Simicska rezsimtől, de eddig nem tudtak, vagy nem akartak maguknak pártot választani.

Pontosan tudjuk azonban, hogy ez az eredmény azonban csak az első lépés a korszakváltás felé. Folytatnunk kell a remény koalíciójának felépítését: egyrészt be kell vonni a változást akarók összefogásába azokat az ellenzéki erőket is, amelyek ma még versengenek egymással, akarva-akaratlanul is erősítve ezzel Orbán Viktor hatalmát; másrészt az összefogást úgy kell megteremtenünk, hogy azt a korszakváltás gondolata, az új politikai kultúra határozza meg. Ez lehet ugyanis a garancia arra, hogy 2014-ben nemcsak egyszerűen egy új kormány, hanem a jó kormányzás időszaka következhessen el.

 

Budapest, 2013. március 24.

Együtt2014 – Párbeszéd Magyarországért választási szövetség