Megosztás
2021.5.9. |

 

Dorosz Dávid 2019-ben Karácsony Gergely győztes főpolgármesteri kampányát vezette, jelenleg pedig a Párbeszéd kampányfőnökeként dolgozik. Tapasztalt, harcedzett, integratív politikust indít a Párbeszéd és az MSZP Pest 5-ös számú választókerületében a 2022-es országgyűlési választáson.

 

A jogász végzettségű Dorosz Dávid már 25 évesen tagja volt az Országgyűlésnek – 2010 és 2014 között a legaktívabb parlamenti képviselők egyike volt, két tucat törvényjavaslat és több mint 500 módosító indítvány fűződött a nevéhez –, és főpolgármester-helyettesként is számos projektet jegyzett: elfogadtatta a négyéves útfelújítási programot, emellett elindított több jelentős infrastrukturális és zöldfejlesztést.

Miután a Fidesz nem tartotta tiszteletben az önkormányzati választások eredményét, Dorosz úgy látta, az országot a kormányváltás segítésével tudja leginkább szolgálni, ezért a Párbeszéd kampányfőnöke lett. Választókerületében – amely Dunakeszit, Gödöt, Fótot, Veresegyházat, Csömört, Erdőkertest és Csomádot foglalja magában – számos megoldandó problémával találkozott. Városházi munkájában is nyilvánvalóvá vált, hogy Budapestet és agglomerációját egy egységként kell kezelni és fejleszteni – a kormány ezzel éppen ellentétesen cselekszik tizenegy éve.

Az ellenzéki politikus elkötelezett klímaharcos, a közelmúltban könyvet írt a hazánk mindennapjait is meghatározó globális kihívásokról. Meggyőződése, hogy az agglomerációban élők ugyanazokat a lehetőségeket érdemlik, mint a Budapesten lakók. Különösen fontosnak tartja, hogy a válság miatt bajba jutott emberek valódi segítséget kapjanak, főként most, amikor folyamatosan nőnek a megélhetés költségei. A kormánynak a mostani válságban is csak az a célja, hogy a felső 1 százalék, a fideszes oligarchák gazdagodjanak, miközben magára hagyták az emberek 99 százalékát.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester Dorosz Dávidról barátjaként beszélt, sőt régi harcostársának is nevezte, akinek képviselői tapasztalatára és tudására ismét nagyon számít az Országgyűlésben. Dávidnak nagy szerepe lesz az agglomerációs fejlesztések újragondolásában, mert a Fidesz 11 évig megfeledkezett a Budapest környékén élőkről – tette hozzá.

A Párbeszéddel az előválasztáson szövetségben induló MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes megfogalmazta, hogy a jövő kihívásaira a jelenben kell megtalálnunk azokat az új, zöld és baloldali megoldásokat, amelyekkel biztosíthatjuk Magyarország jövőjét, fenntartható fejlődését, és Dáviddal együtt ennek a célnak az eléréséért dolgozunk. Egyéni képviselőként Dávid az a típus, aki keményen küzd a választókerülete lakóiért, országos politikusként le tudja győzni Rogán bizalmasát, Tuzson Bencét. A kormányváltáshoz mindenképp szükség van a Dorosz Dávidhoz hasonló dinamikus és tapasztalt ellenzéki jelöltekre, akik tudják, hogy az emberek jobb megélhetéséért, egészségéért és életminőségéért kell küzdeniük – emelte ki.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezetője úgy véli: a Dunakeszin induló képviselőjelölt Karácsony Gergely 2019-es kampányfőnökeként tudja, hogyan kell legyőzni a Fideszt, ezért Pest 5-ös számú választókerületében ő a legjobb választás az Orbán–Rogán-banda emberével, Tuzson Bencével szemben. Dáviddal nagyot nyernek majd a helyiek, mert szívvel-lélekkel fogja képviselni az érdekeiket.