dagály_pusztitas
Megosztás
2015.7.19. |

Egymillió látogató szórakozása és gyógyulása, több tucatnyi gyönyörű, hatalmas fa, egy élhető környék és ötvenmilliárd forint közpénz – ez már biztosan elveszett a Dagály fürdőnél. A PM petíciót indít a további károk megelőzéséért.

 

Holnap bezár a Dagály fürdő kedvenc családi medencéje, és nyár végén lakat kerül az évi közel félmillió látogatót fogadó, egyedülálló uszoda-, strand- és termálfürdő-komplexumra.

A nagy kapkodásban érvénytelen szerződéssel elindított beruházást az Orbán-haver Garancsi István cége az eredeti ár duplájáért, 50 milliárdért végezheti el. A beruházó MNV Zrt. még mindig nem adta ki a Tordai Bence PM-szóvivő által igényelt szerződést.

 

A tervezésnél tökéletesen semmibe vették a társadalmi és természeti szempontokat: egy egyhetes rendezvény miatt egymillió fürdőlátogatás hiúsul meg, több tucatnyi, akár 10-13 méteres koronájú fát vágnak ki, és több tízezer helyi lakos életét keserítik meg. A PM kikérte a fapótlási terveket, és feltárja a közlekedési és parkolási nehézségekre adható megoldásokat is.

 

Szabados Péter, a PM 13. kerületi elnöke, és Faragó Éva, a párt jelöltje a Dagály közelében rendezett szeptemberi időközi választáson aláírásgyűjtést indítottak annak érdekében, hogy leállítsák a nagyberuházásoknál megszokott fideszes fagyilkolást, mérsékeljék a társadalmi károkat, és hogy az úszó-vb után adják vissza a Dagályt az embereknek.

 

A petíció elérhető a www.peticiok.com/dagaly_furdoert weboldalon.

 

(kép forrása: hvg.hu)