erőssgábor
Megosztás
2016.7.9. |

Orbán Viktor Budai Várba költözésének árát a városligeti fák és a fővárosban élők fizetik meg. Az Orczy-kert ügyében is érintett józsefvárosi jegyzői hivatalban kiadott birtokvédelmi határozat olyan sok ponton sérti a jogszabályokat, hogy az nem lehet a véletlen műve. Ezért a Párbeszéd Magyarországért hivatali visszaélés bűncselekmény miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Az Orbán-rezsim sok száz rendőrt és őrző-védőnek álcázott huligánt vezényelt a Városligetbe, akik erőszakkal számolták fel a Ligetvédők – fákat és egészséges környezethez fűződő jogunkat védő – törvényes és erőszakmentes demonstrációját.

A „jogalap” egy birtokvédelmi határozat volt, amelyet a józsefvárosi jegyzői hivatalban adtak ki. A hatóság nem folytatott le bizonyítási eljárást, hogy a kérelmezők az ingatlan jogszerű birtokosai-e, az elektronikus építési naplót azóta sem aktiválták, nem történt meg a kérelem kézbesítése „az ellenérdekű félnek”, továbbá: a határozat nem tartalmazza a kötelezettek nevét és lakcímét. Ráadásul a területen a Ligetvédők bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyülekezési alapjogukat gyakorolták.

A Párbeszéd hivatali jogosítványok „társadalmi rendeltetésükkel ellentétes”, szabályellenes, másnak jogtalan hátrányt okozó gyakorlása ügyében hivatali visszaélés miatt tesz büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen.
 
Budapest, 2016. július 9.
 
Dr. Erőss Gábor
józsefvárosi önkormányzati képviselő,
a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!