óvoda
Megosztás
2015.6.26. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint elfogadhatatlan, hogy Csepelen a Fidesz az egyesített óvodák vezetőjének kinevezéséről a szülők tiltakozását és a szakmai érveket figyelmen kívül hagyva döntött.

 

A csepeli képviselő-testület tegnapi zárt ülésén Hierholczné Faragó Tündét szavazták meg az egyesített csepeli óvodák vezetőjének, annak ellenére, hogy a Fidesz-jelöltjét az érintett óvodák dolgozói alkalmatlannak tartják a feladatra. A csepeli óvodák dolgozóinak 74 százaléka egy másik jelöltet támogatott.

 

Korábban a csepeli alpolgármester tulajdonában levő csepel.info-n megjelent egy, az óvodai dolgozókat lejárató cikk, amelyben megkérdőjelezték a titkos szavazás hitelességét, azt sugallva, hogy az óvodai dolgozók felsőbb utasításra támogatták a másik jelöltet. Az érintett óvodák dolgozói nyílt levélben tiltakoztak az alaptalan vádak ellen.

 

A 137 ember által aláírt nyílt levelet Hudák János, a PM csepeli önkormányzati képviselője tegnap átadta Borbély Lénárd csepeli polgármesternek, ám a fideszes képviselőket nem hatották meg az érvek és az érintett óvodák dolgozói által elutasított jelöltet szavazták meg.

 

Budapest, 2015. június 26.

 

(A kép illusztráció, a fotó forrása: http://www.asvanyraro.hu)