Megosztás
2021.5.6. |

 

Tapasztalt, a hatalommal szemben több győztes csatát is megvívó politikust küld harcba a Párbeszéd és az MSZP a Pilis-Dunakanyar választókerületben: a 12 éve politizáló Béres András korábban sikerrel állt ki a Duna természeti értékeinek védelmében és a Hajógyári-szigetet fenyegető kormányzati törekvésekkel szemben. Kezdeményezője volt a Római-partra tervezett mobilgát elleni népszavazásnak, amelynek eredményeképpen leállították a környezetpusztító beruházást.

 

Béres András a Párbeszéd elnökségi tagjaként régóta dolgozik a közös ellenzéki együttműködés keretein belül is: aktív résztvevője volt a 2019-es önkormányzat választás előtti ellenzéki tárgyalásoknak és kampánynak. A választáson nem csupán a fővárost vették vissza az elnyomó Orbán-rezsimmel szemben álló erők, hanem az ország 100 legnagyobb önkormányzatának felét is. Emellett a Párbeszéd is szép sikereket ért el: Karácsony Gergely főpolgármester, V. Naszályi Márta az I. kerület polgármestere lett, rajtuk kívül tíz párbeszédes alpolgármester – Béres András az óbudai önkormányzatban tölti be a posztot, és nap mint nap küzd az emberek problémáinak megoldásért. A 2019-es önkormányzati választáson elért sikernek köszönhetően most ő foglalkozik a Római-part ügyeivel.

Pilis-Dunakanyarban a hatalom embere olyannyira nem képviseli a helyiek érdekeit, hogy a Fidesz lecserélte. Közben a gyors ütemben beépülő körzet problémái évről évre csak fokozódnak. Azonban nem elég lecserélni a tétlen képviselőt egy másik fideszesre, hiszen nincs két Fidesz. A térségnek valódi változás kell, amit egy új, zöldképviselő valósíthat meg. Fontos, hogy a válság következményeit leküzdve mindenkinek legyen biztos megélhetése, a zöldügyek prioritást élvezzenek, javuljon a közlekedési helyzet, és az emberek helyben is színvonalasabb egészségügyi ellátást kapjanak.

Béres András tudja, mit kell tenni a helyiekért; túl azon, hogy tárgyal a helyi önkormányzati vezetőkkel a megoldandó feladatokról, lakossági kérdőívet is indított a választókerületi települések problémáinak felmérése érdekében. A cél az, hogy az itt élő emberekkel közösen alakuljon ki a térségre vonatkozó kormányprogram. Az Annavölgyben található üdülő, a Lajos-forrás mellett álló turistaház privatizálása vagy éppen a budakalászi kármentesítés kapcsán konkrét ügyekben is számonkérte a Fidesz képviselőit. Béres feljelentést tett egy visszadátumozott építési engedély miatt a Lupa-tavi parkoló ügyében is.

– Korábban üzletemberként építettem karriert. Most azért politizálok, mert nem akarom, hogy az emberek többsége jog- és létbizonytalanságban éljen, és a hatalom csak egy szűk elit érdekeit képviselje – említette Béres. – Le kell váltani a Fideszt, és meg kell teremteni az emberek hatalmát, mert a politika nem oligarchákról és strómanokról kell, hogy szóljon.

– Hosszú évek óta dolgozunk együtt Béres Andrással, így méltán mondhatom: tapasztalatára nagy szükség van a győzelemhez. Az új Országgyűlésben méltóképpen képviseli majd a választókerületében élők érdekeit, ahogyan országos politikai kérdésekben is nagy szükség van harcedzettségére, rutinjára – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester.

– Béres András elhivatott zöldpolitikus, akivel rengeteg alkalommal harcoltunk együtt a Duna természeti értékeinek védelméért, és több siker is bizonyítja, mennyire rátermett vezető – tette hozzá Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

 

Még több információ, támogatás és csatlakozás itt: https://parbeszed.hu/beresandras