Megosztás
2021.5.5. |

 

Tapasztalt, sikeres és dinamikus politikus Barabás Richárd, aki a Párbeszéd és az MSZP közös jelöltjeként indul az előválasztáson, Budapest XI. kerületében.

 

Barabás Richárd több mint 10 éve aktív szereplője a közéletnek. Először a Hallgatói Hálózat aktivistájaként lett ismert. A 2019-es önkormányzati kampányban Karácsony Gergely szóvivője volt, a győztes választás óta pedig Újbuda kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere, a Párbeszéd szóvivője.

– Régóta dolgozunk együtt Ricsivel, így tapasztalatból is mondom: mind a kampányokban végzett munkája során, mind Újbuda alpolgármestereként bizonyította rátermettségét – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester. – Rutinja, tudása révén kiemelten értékes tagja lesz a következő Országgyűlésnek.

Barabás Richárd alpolgármesteri tevékenysége nyomán a XI. kerület szerezte meg az egyik legnagyobb közvetlen uniós támogatást a magyar önkormányzatok közül. Több mint 1,5 milliárd forint közvetlen uniós támogatást sikerült bevonnia Újbuda kulturális életének fejlesztésébe. Kezdeményezésére első alkalommal rendezték meg az ARC Kiállítást a Bikás parkban. Egyéni képviselőként már több mint kétszáz alkalommal fordultak hozzá bizalommal az újbudaiak helyi problémákkal kapcsolatban.

Országgyűlési képviselőként programjának része többek között Újbuda zöldterületének védelme és fejlesztése; a Hamzsabégi úti vasútfejlesztés felülvizsgálata; a Duna-part rekonstrukciója és közösségi használatúvá tétele; a kerület művelődési házainak korszerűsítése; energiahatékonysági lakásfelújítási programok elindítása.

„Magyarországnak zöldpolitikára, egymás iránti bizalomra, együttműködésre és jövőbe vetett hitre van szüksége. Éppen ezért indulok az előválasztáson. Az újbudaiak már sokat szenvedtek a környezetpusztító gigaberuházásoktól. Éppen ezért tudjuk talán mi, újbudaiak a legjobban, mennyire fontos a környezetünk és a közösségeink védelme. Ahogyan eddig is, úgy az előválasztáson is markánsan képviselem majd a nekem mindig is oly’ fontos zöldértékeket” – említette Barabás Richárd.

Barabásnak nincs kétsége, hogy váltásra, változásra van szükség – Újbudán és az országban is. Egy élhető, szabad, szolidáris Magyarországon akar élni, ahol nem egy szűk elit irányít a saját gazdasági és politikai érdekei mentén, ahol felszámolják a korrupciót és a megélhetési válságot, ahol nyitottak a másik véleményére, és tiszteletben tartják a másik igazságát.

– Barabás Richárd a barátom, aki rendkívül figyelmes és empatikus, ugyanakkor kőkeményen és elszántan dolgozik az eredményekért. Meggyőződésem, hogy Ricsi tudja a legnagyobb eséllyel legyőzni a Fidesz jelöltjét, és szívvel-lélekkel szolgálja majd Újbudát a parlamentben is! – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

 

Még több információ, támogatás és csatlakozás itt: www.parbeszed.hu/barabasrichard

A jelölti videó itt nézhető meg: https://fb.watch/5i2TdYaAYa/