Megosztás
2016.11.29. |

Sci-fi-be illik a dél-pesti kórházban történt haláleset, amely pontosan rávilágít a magyar betegellátás horrorisztikus helyzetére. Míg Orbán Viktor kormánya több mint 15 milliárd forintot költ érvénytelen népszavazásra és százmilliárdokat stadionokra, addig ma már egyre veszélyesebb kórházba kerülni, ahol nincs elég orvos, nővér, eszközök vagy éppen pénz a takarító személyzetre. A Párbeszéd felszólítja Balog Zoltán minisztert, hogy azonnal számoljon el ezzel az esettel, és kezdeményezi az ügyben a Népjóléti Bizottság összehívását.

A Párbeszéd információja szerint a mosdóban talált nő korábban a szemészetről ment fel a kilencedik emeletre. Az esetből egyértelmű, hogy a hétvégén egyáltalán nem volt takarítás a koraszülött osztály melletti mosdóban.

A Fidesz-kormány folyamatos forráskivonásának köszönhetően a kórházak nem tudják finanszírozni sem az eszközellátásukat, sem a higiéniai feltételek biztosítását. Míg Orbán Viktor és haverjai magánkórházba járnak, addig a kormány orosz-rulettet játszik az életünkkel!

Ahogy a miniszterelnök 2013-ban vizsgálatot kezdeményezett a miskolci kórház koraszülött osztályán történt halálesetek miatt, úgy most is elvárjuk ugyanezt a határozott fellépést! A kormány pedig azonnal tegye vissza az egészségügybe a hiányzó 600 milliárd forintot, mielőtt végleg összeomlik a betegellátás!  

 
Budapest, 2016. november 29.
Szabó Tímea 
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!