Megosztás
2015.12.9. |

Sajtóinformációk szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus óta nem fizeti ki az uniós forrásokkal foglalkozó főosztályokon dolgozó szakemberek túlóradíját. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a minisztérium háttérintézményei zsákszámra hordják szét az EU-s támogatásokat, az érdemi munkát végző munkatársak nem kapják meg a munkájukért jogosan járó díjazást. A PM az ombudsmanhoz fordul, hogy haladéktalanul vizsgálja ki az ügyet.

 

Az elmúlt hónapokban egymást követték a botrányok, előbb az Országos Roma Önkormányzat, majd a Türr István Képző és Kutató Intézet, a szegénységben élők helyzetén javítani hivatott EU-s programjaival kapcsolatban. Az intézmények milliókat fizettek ki olyan tanulmányokért, oktatási anyagokért, amelyek angol nyelvű források szó szerinti fordításai voltak, de volt olyan eset is, amikor milliókat költöttek egy fogadás keretében pogácsára és kávéra. 

Mindeközben az érdemi munkát végző minisztériumi dolgozók nagy része a létminimum környékén keres, a túlóráikat azonban augusztus óta nem fizették ki. A párt az ombudsmanhoz fordul, hogy kivizsgálja az ügyet. A dolgozók fizetését haladéktalanul rendezni kell, egyúttal biztosítva, hogy a jövőben ilyen késedelem ne fordulhasson elő.

 

 

Budapest, 2015. december 9.

Szabó Tímea,

országgyűlési képviselő, a PM társelnöke

 

 

Új. Bal. Zöld.