Megosztás
2013.6.28.

Azután, hogy Áder János aláírta a földtörvényt, az Együtt-PM-nek nincs dolga a köztársasági elnökkel, nincs mit kérni tőle - reagált a Sándor-palota mellett tartott sajtótájékoztatón az államfő pénteki döntésére Jávor Benedek.

Jávor Benedek azt mondta, hogy az államfő döntésével az utolsó esély veszett el arra, hogy a köztársasági elnök, mint a törvényesség legfőbb őre, gátat vessen annak a "maffiakormányzásnak", ami az elmúlt években Magyarországon zajlott.
A jogszabály egyrészt ellehetetleníti a kis családi gazdálkodókat, másrészt az elfogadásának menete is alkotmányossági aggályokat vet fel, ami egyértelműen igényelte volna az államfő közbelépését - jelentette ki. Áder János azt üzente az ország számára, hogy részéről rendben van mindaz, ami a "földmutyik" és a "trafikmutyik" ügyében történik Magyarországon - közölte.
Az államfő ezzel a lépésével "egyszerű fogaskerékké vált abban a gépezetben, amellyel a Fidesz (…) és a Fidesz körüli gazdasági oligarchák teljes mértékben maguk alá gyűrték Magyarországot - mondta Jávor Benedek.
Az Együtt-PM szerint elfogadhatatlan a földtörvény, a "földmutyi" és a trafikkoncessziók ügye, ezért hétfő este tiltakozó megmozdulást tartanak a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt - közölte végül. Kérdésre válaszolva hozzátette, még pénteken befejezik a Sándor-palota mellett tartott demonstrációjukat.

Jávor Benedek bejelentette, hogy hétfőn este hat órára tüntetés lesz a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt, ahova mindenkit várnak, akinek elege van a banditakormányzásból.

Forrás: MTI