Kordonbontás Madách tér 2014. április 6
Megosztás
2014.4.6. |

Az Együtt-PM lebontotta a Madách téri „vasfüggönyt”

 

Az ellenzéki pártszövetség politikusai és aktivistái ma reggel 7 órakor Bajnai Gordon vezetésével hozzáfogtak a választás tisztességtelenségét jelképező Madách téri kordon lebontásához és eltávolításához. „Ahogy ez a kordon akadálya annak, hogy a kormányváltók szabadon gyakorolhassák a jogaikat, úgy akadály az Orbán-rezsim annak, hogy Magyarország újra gyarapodó, normális ország legyen. Egy csavarkulccsal lebontható ez a kordon és a 17-es listával ugyanígy lebontható a kétharmados rezsim is" - mondta el a helyszínen lévő újságíróknak Bajnai Gordon.

 

Az Együtt-PM szövetség hetekkel ezelőtt bejelentette a rendőrségen és - a rendőrség tudomásul vétele után - a nyilvánosságnak is, hogy április 6-án a pártszövetség eredményváró rendezvényének helyszíne itt, a Madách tér egyik felén lesz.

Az önkormányzat alkalmazásában álló építési vállalkozó nemcsak ehhez képest váratlanul, hanem saját, korábbi építési ütemtervéhez képest is meglepő módon alig több mint egy nappal a választások napja előtt építési területté nyilvánította a Madách tér érintett részét.

Az Együtt-PM követelte a „Madách téri vasfüggöny” lebontását, a terület rendelkezésre bocsátását, továbbá a kordon jogellenes felhúzása és - a tegnap délután 4 óráig követelt - bontás elmaradása miatt a pártszövetség közölte azt is: hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Ezek a lépések azonban nem voltak elégségesek: a választás napja úgy virradt fel, hogy a kordon még mindig állt, az ellenzéki rendezvény eredeti terv szerinti megtartása pedig lehetetlenné vált.

A hatalom önkénye, jogsértő, tisztességtelen és kicsinyes lépése elleni tiltakozásul az Együtt-PM mintegy kéttucatnyi aktivistája és politikusa ma reggel 7 órakor, a média nyilvánossága előtt hozzáfogott a kordon elbontásához.

Az Együtt-PM jogi álláspontja szerint ez a lépés törvényes. A rendőrséghez benyújtott és tudomásul vett területhasználati bejelentésünket követően ezen a napon ugyanis mi vagyunk e terület jogos használói, így jogos önhatalommal élve tesszük azt alkalmassá arra, hogy ott megtarthassuk politikai rendezvényünket.

 

Az Együtt-PM az akciót egyúttal figyelmeztetésnek is szánja a hatalmával visszaélő, a polgárok jogait csorbító hatalomnak és biztatásnak a kormányváltó polgároknak: a 17-es listával ez a kormány elzavarható, a magyar jogállamiság pedig együtt helyreállítható.

 

Budapest, 2014. április 6.

Együtt-PM Szövetség