Megosztás
2016.6.30. |

Budapesti egészségügyi intézményekben és egy gyermekotthonban dolgozzák le azt a büntetést a Párbeszéd Magyarországért politikusai és aktivistái, amelyet egy demonstráció miatt szabtak ki rájuk.

 

    Szabó Tímea társelnök és Hudák János elnökségi tag csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatójukon emlékeztettek, hogy a Párbeszéd Magyarországért politikusai és aktivistái áprilisban egy kétszáz négyzetméteres fekete zászlót terítettek a Parlament főlépcsőjére, hogy ezzel hívják fel a figyelmet az egészségügy és az egészségügyi dolgozók helyzetére.
    A társelnök, azt mondta, hogy áprilisban öt ember ellen indult szabálysértési eljárás, őket ötvenezer forintra büntették. A pénzt nem fizetik be, hanem közérdekű munkában le fogják dolgozni - hangsúlyozta Szabó Tímea, aki nincs a megbüntetettek között, mert képviselőként jogszerűen tartózkodott a helyszínen. 
    Hudák János azt emelte ki, hogy minél több fórumon fel akarják hívni a figyelmet az egészségügy helyzetére. Hozzátette, cselekedetekben is meg kell mutatniuk, hogy valóban kiállnak az embereket, ezért természetes volt számukra, hogy közérdekű munkában dolgozzák le a büntetésüket.

 

Budapest, 2016. június 30., csütörtök (MTI)

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!