Tordai Bence
Megosztás
2017.3.27. |

Rogán Antalnak mostanában szerencsére színét se látjuk. Nem mintha hiányozna, de azt Orbánék sem gondolhatják komolyan, hogy ha pár hónapig pihentetik az odaégett bűnöző arcát, akkor elfelejtjük a bűntetteit. Vegyük sorra, miért kell Rogánnak eltűnnie a közéletből! Első rész: a letelepedésikötvény-biznisz.

Rogán és bűnöző barátainak talán legnagyobb üzlete a letelepedésikötvény-program. A gengszterminiszter és köre ezen kb. 120 milliárd forintot kaszált. A képlet pofátlanul egyszerű – és egyszerűen pofátlan: a Rogán-haverok megalapítanak néhány offshore-céget, épp azokban a napokban, amikor Rogán benyújtja a vonatkozó törvényt, aztán a szintén Rogán által vezetett bizottság odaítéli a haverok cégének a garantált gigaprofittal járó üzlet lehetőségét.

Rogán egy akcióval annyit hozott össze, amennyiért egy tisztességes közmunkás 192 ezer évig(!!!) kellene dolgozzon. És hogy a magyar állam mennyit nyert az üzleten? Nos, nem nyert, hanem veszített: nagyjából 6 000 millió forintot.

De ne felejtkezzünk el arról sem, hogy – mintegy mellesleg – beengedtünk Magyarországra, Európába 16 000, egyáltalán nem vagy alig ellenőrzött hátterű embert. Nem menekülteket, nem is gazdasági-, hanem nagyon gazdag migránsokat, akik ki tudja, milyen forrásból szerezték hatalmas vagyonukat.

A titkosszolgálat korábbi műveleti igazgatója ki is mondta: a Rogán-féle kötvénybizniszt kihasználva az orosz és kínai titkosszolgálatok számos emberüket juttathatták be Európába – és akkor a közönséges bűnözőkről még nem is beszéltünk. Egyszerűen a törvény által hagyott 30 nap nem elég arra, hogy egy orosz vagy kínai állampolgárt alaposan leellenőrizzenek.

De nem is egy korrekt és biztonságos, az államnak jövedelmező üzlet volt a cél, hanem kizárólag a sáp leszedése. Ez pedig sikerült is: a Rogán-féle fideszbűnözők 12 számjegyű összeggel lettek gazdagabbak néhány év alatt. Ez az első ok, amiért Rogánnak le kell mondania a bársonyszékről – és börtönbe vonulnia a kormányváltás után.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője

 

A korrupt Orbán-kormány leváltásához szükség van rád! Csatlakozz!