Megosztás
2014.4.5. |

 

Választási jogsegély-vonalat működtet vasárnap a kormányváltó szövetség

 

A kormányváltó szövetség öt pártja demokráciavonalat működtet a választás napján, április 6-án. A 06 1 577 6272-es budapesti, vezetékes számon várjuk a választási visszaélések gyanújáról szóló állampolgári bejelentéseket. A budapesti telefonszám vasárnap reggel 7 és este 21 óra között hívható, a vonal végén call-center munkatársunk várja a választópolgárok hívását, jogászaink és választási szakértőink óránként értékelik a beérkezett bejelentéseket.

 

A kormányváltó szövetség pártjai elkötelezettek a választások tisztasága mellett, és ezt várják el minden, a választáson induló politikai erőtől, legyenek bár jobb- vagy baloldaliak. A demokráciavonalat (06 1 577 6272) párthovatartozástól függetlenül hívhatja bárki, aki a választás napján olyan cselekményt észlel, melyről azt gyanítja, hogy a választási eljárási törvénybe ütközik.

Tipikus esetek lehetnek:

§  a szavazókörök 150 méteres körzetében végzett kampánytevékenység (például szórólapozás, plakátolás vagy korábban kihelyezett plakátok megrongálása, hangosbemondó használata, matricás autók többszöri megjelenése),

§  politikai gyűlés tartása (a kitelepülés kivételével),

§  szavazók szavazókörhöz szállítása 9 főnél nagyobb befogadóképességű járművel,

§  illetéktelen személyek tartózkodnak a szavazókörben,

§  bármilyen törvénysértés történik a szavazókörben.

Szakértőink minden állampolgári panaszt megvizsgálnak, indokolt esetben pedig megteszik a szükséges jogi lépéseket.

 

Budapest, 2014. április 5.

Együtt-PM Szövetség,

a kormányváltó erő nevében