Megosztás

"Viktor! Magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú molinót feszítettek ki az Együtt-PM aktivistái a Lánchídra

Orbánország nem egyenlő Magyarországgal, a Fidesz hívei pedig nem egyenlők a nemzettel. Mi mindannyian magyarok vagyunk, legyünk bármely pártnak a hívei, hiába állított mást október 23-ai beszédében Orbán Viktor!
Megosztás

Együtt-PM: Ellenőrzött, átláthatóbb kampányfinanszírozást!

Az Együtt-PM Szövetség országgyűlési képviselői, Szabó Tímea és Karácsony Gergely a mai napon törvénymódosítási javaslatot nyújtottak be az ellenőrzött és átláthatóbb kampányfinanszírozásért. A Political Capital Institute és a Transparency International Magyarország is felhívta a figyelmet, a mai szabályozás alapján a választások során közpénzek milliárdjai folyhatnak el teljesen ellenőrizetlen módon. Ezen hiányosságok megszüntetése érdekében az Együtt-PM az alábbi módosításokat javasolja: 1. A kampányköltségekre vonatkozó adatok legyenek mindenki számára megismerhetők. 2. A pártok és a nemzetiségi listát állító országos nemzetiségi önkormányzatok közpénzből megvalósult támogatásának felhasználása csak ellenőrizhető módon, vagyis kincstári számlán, vagy kincstári kártya felhasználásával történhessen, számlával igazolt kampánytevékenységgel összefüggő költségek fedezésére. 3. A kampányköltségeinek elszámolására és ellenőrzésére is alkalmazni kell azokat a szabályokat, amelyek az egyéni képviselők ellenőrzésére vonatkoznak. 4. Vissza kell fizetni azt a támogatást, amelyet olyan pártnak fizettek ki, amely nem szerezte meg az országos listákra leadott érvényes szavazatok legalább 1%-át. Aki ezt a javaslatot nem támogatja, az egyértelműen egyetért azzal, hogy a választási kampányban közpénzek milliárdjai ellenőrzés nélkül folyjanak el a pártkasszákból. Budapest, 2014. október 30. Együtt-PM Sajtó
Megosztás

A Földalapkezelő titkolni akarja a földpályázatok értékeléseit

A Fővárosi Ítélőtábla adatigénylési perem eredményként 2012 áprilisában másodfokon is arra kötelezte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet (NFA), hogy hozza nyilvánosságra a 2010 novembere és 2012 márciusa közötti állami földbérleti pályázatok pontszámait, értékeléseit és bírálatai lapjait. Miután az adatok átadása elől elhárult minden adminisztratív akadály, az NFA az adatok elküldése helyett felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához, amelyben még mindig azt bizonygatják, hogy a földpályázatok értékelési pontszámainak kiadása veszélyeztetné a további földpályázatok lezajlását.
Megosztás

Együtt-PM: Az egykulcsos adó óta szűnnek meg a valódi munkahelyek

A KSH intézményi statisztikája arra bizonyíték, hogy a valódi álláshelyek száma csökken, 2011 decembere óta folyamatosan. Ez egybeesik az egykulcsos adó teljes bevezetésével és az adójóváírás eltörlésével. Ekkor kezdett el csökkenni a versenyszférában alkalmazottak száma és sokaknak nominálisan a bére is. A mai adatok is azt bizonyítják, hogy az igazságtalan, egykulcsos adó veszélyes a munkahelyekre és a bérek színvonalára is. Az Együtt-PM szerint ezért kell eltörölni az egykulcsos adót legkésőbb 2014-ben.
Megosztás

Ami október 23-án történt, nem könnyíti az összefogás folyamatát

Ami október 23-án történt, nem könnyíti az összefogás folyamatát. Karácsony Gergely az Egyenes Beszédben: http://www.atv.hu/videok/video-20131028-kar
Megosztás

Az adójóváírás visszavezetését és az offshore jövedelmek fokozott adóztatását kezdeményezi az Együtt-PM

Az adójóváírás visszavezetését, az offshore jövedelmek fokozott adóztatását és a vagyonosodási vizsgálatok szigorítását is tartalmazzák azok a módosító javaslatok, amelyeket az Együtt-PM politikusai a héten nyújtanak be a parlamentnek - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor. Fotó: Kovács Attila/MTI
Megosztás

Együtt-PM: A Fidesz tovább növeli a családok nyomorát

A Fidesz-KDNP képviselői ma leszavazták az Együtt-PM családokat segítő módosító javaslatát. A torz értékrendet követő Orbán-kormány inkább költ stadionokra, mint enyhítené a családok nyomorát. Az Együtt-PM parlamenti költségvetési módosító javaslata a stadionok építésére és a közmédiára támogatására szánt pénzből csoportosított volna át 85 milliárd forintot a gyes és a családi pótlék emelésére, a kórházi várólisták csökkentésére, a gyermekéhezés megszüntetésére és a felsőoktatási férőhelyek emelésére. A módosítás még hagyott is pénzt a megkezdett stadion beruházások befejezésére, de újabb gigaberuházásokat nem engedett volna elkezdeni.
Megosztás

Az Együtt-PM az egykulcsos adó eltörlése érdekében indított aláírásgyűjtést

Aláírásgyűjtő akciót indított az Együtt-PM szövetség az egykulcsos adó eltörlése érdekében. Bajnai Gordon, a szövetség vezetője hétfői sajtótájékoztatóján a budapesti Széll Kálmán téren, ahol megkezdődött az aláírásgyűjtés, azt mondta: az egykulcsos adó az Orbán-kormány legkártékonyabb intézkedése, tízből nyolcan rosszul járnak vele, és becslésük szerint 50 ezer munkahely szűnt meg miatta.