Országgyűlési képviselőjelölt - Mohács (Baranya 03. OEVK)

Szalai Roland vagyok. Agrár  végzettségű és életvitelt folytató családban nőttem fel.Házas  ,feleségemmel és két ikergyermekemmel élek Bólyban. Bólyban nőttem fel ahol az általános iskolai tanulmányaimat  végeztem, ahol Német nemzetiségi oktatás keretein  belül német nyelvet sajátítottam el ,majd Pécsen és Villányban folytattam tanulmányaim.  Építőipari végzettségemnek megfelelően Építőiparban tevékenykedem jelenleg vállalkozóként. Visszatérve a család gyökereihez elkezdtem Agrár tanulmányaimat.

 

20 éves koromban Édesapám elvesztésével, rövid időn belül, vállalkozóvá válásommal bekerültem a nagybetűs életbe. Sajnos meg kellet tapasztalnom a rendszer hiányosságait, visszáságait. 2010-ben megszülettek a gyermekeim amikor felelős apaként, rá kellet jönnöm hogy ha így megy tovább a gyerekeimnek és az utónemzedéknek nem lesz választható alternatívája.

 

Ezért elindultam politikai útvonalon az akkor párttá alakuló 4K! mozgalommal szimpatizáltam ahová Párttá alakuláskor be is léptem. Először Baranya megyei koordinátorként majd elnökként tevékenykedtem. Később Alelnök és Országos bizottsági tag lettem. Alelnökként szervezet építésben és  a 2014-es választási kampányban  vettem részt . Munkám során többször végigjártam az országot és sok és sokféle emberrel találkoztam. Ezen tapasztalatok során az emberek megerősítették bennem azt ,hogy jó úton járok,tennem kell egy új kiszámítható jövő felépítéséért. Később a 4k! önfeloszlatása után újabb döntés előtt álltam.

 

Folytatom egy másik szervezetben ami hasonló ideológia mentén működik vagy végleg abbahagyom a politikai tevékenységemet. Végül a folytatás mellet döntöttem, csak így tudom az addig felépített munkámat a jövő nemzedékeinek javára fordítani. Beléptem a Párbeszédbe ,ahol Baranya megyei alelnök vagyok és a tapasztalataimmal ,kapcsolataimmal segítem az országos hálózatot,ahol Mindenki számít!