Országgyűlési képviselőjelölt - Budapest XVI.ker. (Bp. 13.OEVK)

Szabó Barbara vagyok, Budapesten születtem és nőttem fel, de szüleim révén a zalai dombvidék második otthonom. A budapesti gimnáziumi érettségi után ötvös-aranyműves képzettséget szereztem, majd a szakvizsga után Sopronba költöztem, ahol két évig egy ékszerboltnak készítettem és javítottam ékszereket.

 

Néhány évvel később – és némi főiskolai kitérő után - a gödöllői Szent István Egyetemen szereztem környezetgazdálkodási agrármérnök diplomát. Az egyetem ideje alatt részt vettem az Erasmus-programban: fél évig a berlini Humboldt Egyetemen tanultam.

 

Még az egyetemi évek alatt kapcsolódtam be a politikába – 2009-ben alapító tagja voltam az LMP-nek, majd  2010 és 2014 között Budapest XVI. kerületében önkormányzati képviselőként és a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnökeként dolgoztam.

 

2013-ban szintén alapító tagja voltam a Párbeszéd Magyaroszágért pártnak, ezzel párhuzamosan a párt pénzügyi osztályán kezdtem dolgozni mint pénzügyi asszisztens. 2017. májusa óta a párt pénzügyi vezetője vagyok.

 

Boldog családban élek férjemmel és kisfiúnkkal.