Országgyűlési képviselőjelölt - Tatabánya (KOMÁROM 1.OEVK)

Dávid születése óta Tatabányán él, itt végezte el az általános iskolát, majd itt érettségizett. Felsőfokú tanulmányait Veszprémben és Budapesten végezte. Először a veszprémi Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán szerzett szabad bölcsészet alapszakos diplomát, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudomány szakos mesterképzésén tett sikeres záróvizsgát. Angolul tárgyalási szinten beszél, emellett jelenleg olaszul tanul.

A politikával még az egyetemi tanulmányai alatt, a Lehet Más a Politikai 2009-es európai parlamenti választási kampánya során került közelebbi kapcsolatba. A 2010 tavaszán zajló országgyűlési választások során tagja a Lehet Más a Politikai tatabányai kampánycsapatának. 2010 nyarától tatabányai csoportvezető, majd a párt legjobban szereplő jelöltje a 2010 őszén zajló tatabányai helyi önkormányzati választáson.

2013 februárjában kilépett az LMP-ből. A Párbeszéd Magyarországért alapító tagja. 2013 óta a tatabányai szervezet elnöke. A 2014-es országgyűlési választásokon az Együtt-Párbeszéd szövetség megyei listáját vezette. 2014 októbere óta Tatabányai Megyei Jogú Város Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának a tagja, az MSZP-DK-PM-Együtt (baloldali) szövetség közös delegáltjaként. 2014 óta a Párbeszéd közpolitikai szakértője.