Országgyűlési képviselőjelölt - Balatonfüred (Veszprém 2. OEVK)

Molnár Margit vagyok, 56 éves pedagógus. Az általános és szakiskolát Budapesten végeztem.  Várpalotán érettségiztem, munka mellett esti gimnáziumban és szintén munka mellett főiskolai diplomát szereztem az NYME, szociál - és családpedagógiai szakán. Szüleim munkásemberek és engem is kicsi korom óta munkára neveltek.  28 éve kerültem Várpalotára és nagyon megszerettem a várost. Végig jártam a gyermekvédelem ranglétráját. Jelenleg kollégiumi nevelőtanárként dolgozom egy középiskolai kollégiumban.

 

Számos civil szervezet munkájában részt vállalok önkéntesként. Mint gyermekét egyedül nevelő anya, megtapasztalhattam a szociális és családtámogató rendszer, valamint a gyermek és ifjúságvédelem minden hiányosságát. 5 éve erősítem a Párbeszéd pártot tevékenységemmel.  A Párbeszéd Magyarországért veszprémi alapszervezetének elnökeként, a várpalotai csoport vezetőjeként, legfontosabb számomra az elesett emberek segítése a kiszolgáltatott, érdekeit képviselni nem tudó réteg felemelése, az épített és természetes környezet védelme.

 

Várpalota lakossága elöregedőben van, így komoly probléma a nyugdíjasok, rokkant nyugdíjasok megélhetése, egészségügyi ellátásuk minőségének hiányosságai. Szintén feladatként érzékelem a fiatalok megtartását városunkban, lakáshoz juttatásukat, munkahelyek létrehozását Várpalotán, ami kiválthatná az állandó ingázást. Értékrendemben többek között a demokrácia, esélyegyenlőség, korrupció mentesség, haza és emberszeretet, jogállamiság, béke, fenntarthatóság, szerepelnek. Szeretnék hozzá járulni az oktatás, egészségügy időspolitika, szociális rendszer átalakításához.