Országgyűlési képviselőjelölt - Miskolc (Borsod-Abaúj-Zemplén 01. OEVK)

Miskolcon egyszerű családban második gyerekként születtem 1972 nyarán. Apám és anyám is gyári dolgozók voltak. Mire kamasz lettem még született két húgom, szüleim pedig elváltak.

 

Az általános iskola után a nagyapám biztatására bányász iskolába jelentkeztem 1986-ban, ahova fel is vettek. Az iskolát kitűnő eredménnyel végeztem, az országos szakmai versenyen elért eredményeim alapján szakmunkás vizsga nélkül kaptam meg a bizonyítványomat. A technikumba ugyan felvettek, de a munkát kellett választanom a tanulás helyett. Hamar kiderült azonban, hogy a bányász élet nem nekem való.

 

1991-ben elhagytam a bányát és elköltöztem a családtól, a saját életemet akartam élni, miközben nem is tudtam mi is az pontosan.

 

Hamarosan elindítottam első vállalkozásomat, amit az idők során több is követett. Dolgoztam külföldön is öt évet összesen, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Svájcban és Ausztriában, de miután megszületett a második gyermekem 2015-ben végleg haza költöztünk.

 

Jelenleg saját cégemet vezetem és programozóként dolgozom.

 

Én szeretem ezt az országot, nem akarom, hogy a gyermekeimnek a magyar a második nyelve legyen. Én azt szeretném, ha itthon is úgy lehetne élni, mint ahogyan ott élnek az emberek, ezért a célért tenni és küzdeni fogok minden képességemmel. Ez egyben az egyetlen oka is annak, hogy a politika felé fordultam, mert az a mértékű és hatású változás, amit el kell érnünk ebben az országban, kizárólag politikai úton lehetséges.

 

Hiszem, hogy a Párbeszéd az egyetlen olyan párt, mely tisztában van azzal, hogyan lehet közösen egy ilyen országot kiépíteni. A programjuk minden pontja mögött ugyanaz a cél látható: A tisztességes emberek nyugodt jelenének és biztos jövőjének védelme.

 

Ezért vagyok köztük, ezért vagyok ebben a pártban, ezért foglalkozom a politikával a gyerekeim és a horgászat helyett, pedig azokat sokkal jobban szeretem.