Országgyűlési képviselőjelölt - Sárbogárd (Fejér 05. OEVK)

Feltóti Sándor vagyok, 62 éves középiskolai tanár. Berettyóújfaluban születtem, de Dunaújvárosban nevelkedtem. A gimnáziumi érettségi megszerzése és a katonai szolgálat letöltése után a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem bölcsészkarán kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat 1975-ben magyar-lengyel szakon.

 

Nyelvészeti és irodalomtörténeti tanulmányaim mellett figyelmemet egyre inkább a politika és a társadalmi történések ragadták meg. Varsói ösztöndíjas tanulmányaim idején tanúja lehettem a lengyel demokratikus ellenzék megformálódásának és színrelépésének. Politikai nézeteimre nagy hatással voltak a lengyel demokratikus ellenállás gondolatai és a magyar politikai ellenzék mozgalma.

 

Egyetemi tanulmányaim befejezése után 2 évig tolmácsként dolgoztam, majd elfogadtam a dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanári állását. 1981-ben kötöttem házasságot Patai Máriával, két gyerekünk született, Zsófia és Péter, akik már felnőttként önálló életet élnek. 1989 és 1993 között az Oktatásai és Kulturális Minisztérium kötelékében a Varsói Egyetem Magyar Filológiai Tanszékén lektorként dolgoztam.

 

A rendszerváltás idején az SZDSZ dunaújvárosi szervezetének alapítója és egyik vezetője voltam. Külföldön végzett munkám miatt azonban az aktív politizálásban nem tudtam részt venni. Tanári munkám mellett rendszeresen publikáltam főleg a helyi sajtóban és fotóművészettel foglalkozom. Gyakran szerepelnek fotóim kiállításokon és különböző kiadványokban.

 

2013 óta vagyok a Párbeszéd párt tagja, mert ebben a zöld baloldali szervezetben látom tovább élni a liberális szellemiséget, a szolidaritást, a társadalom peremére szorultak felemelésének szándékát és a természeti környezet iránti felelősséget. 2016 ősze óta a dunaújvárosi önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságának vagyok a tagja. Egyéni programom középpontjában az oktatásügy rendbe hozása, a szociális szféra megerősítése szerepel. 2008 óta a Dunaújvároshoz közeli Baracson lakom, és Pakson tanítok az I. István Szakiskolában.