Országgyűlési képviselőjelölt - Dunakeszi (Pest 05. OEVK)

1980-ban születtem Budapesten, de szüleim vidékszeretete miatt a Balaton déli partján, Fonyódon nőttem fel, ott érettségiztem. Főiskolai diplomámat a BKÁE Államigazgatási Karán szereztem, diplomamunkámat a választási rendszerek nemzetközi összehasonlításáról írtam. A főiskola elvégzése után felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem jogi karára, ahol cum laude végeztem. Diplomamunkám „Az emberi jogok eszmetörténete” címmel készült. Mivel az eredetileg közel 140 oldalas tanulmány az emberi jogok teljes történetét, fejlődését bemutatta a kezdetektől napjainkig, így munkámat Dr. Szabó Gábor egyetemi tanár az azonos nevű tantárgyához általa összeállított oktatási anyag alapjaként használta fel később. Az egyetemi évek alatt még úgy terveztem, hogy a büntetőjog vagy az emberi jogok területére szakosodom majd, s elvégzem még a politológiai szakot is. Azonban 2004-ben megszületett a kislányom, s én őt választottam. A politika, szociológia és emberi jogok viszont megmaradtak, mint szerelem. Évek óta tagja vagyok az Amnesty International-nek.

 

A jogi pálya helyett a következő közel 10 évben pénzügyi/gazdasági területen dolgoztam Az első években pénzügyi kontrollerként, majd gazdasági vezetőként. 4 éves székesfehérvári kitérő után 2012-ben költöztem vissza Budapestre, ahol már a média/marketing területén találtam újabb kihívást. 2 évig vezettem egy reklámügynökséget, jelenleg marketing vezetőként dolgozok egy televíziós kampányokat menedzselő ügynökségnél.

 

Bár a politika iránti érdeklődés végig kísérte az életemet, aktívan is részt venni a közéletben az utóbbi években kezdtem. 2015 nyarán önkéntesként dolgoztam a menekültek mellett a Keleti pályaudvaron. A baráti és családi körben történő politizálást átlépve, 2017. januárjában léptem be a Párbeszédbe. Rendszeresen részt veszek a kormány intézkedéseivel szemben szervezett tüntetéseken, idén márciusban pedig a párt elnökségével együtt bevállaltam a Budai várnál történő kiláncolást is.

 

Hiszek benne, hogy ha teszünk érte, képesek leszünk változásokat elérni, s egy olyan országot építeni közösen, ahol a demokrácia, a jogállamiság, a sajtószabadság és az emberi jogok nem csak papíron léteznek.