Országgyűlési képviselőjelölt - Kecskemét (Bács-Kiskun 02. OEVK)

Dancs Zsolt vagyok, Oroszlányon születtem, 1971 május 7-én. Oroszlányon nőttem fel, apukám vájár, anyukám, gyors és gépíró volt az oroszlányi szénbányáknál. Az általános iskolát Oroszlányon végeztem el, majd a 314-es Ipari Szakközép és Szakmunkásképzőbe jártam Tatabányára. A szobafestő-mázoló szakmát tanultam ki. Nem sokat dolgoztam a szakmában. Sorkatona, Tatán voltam, őrparancsnoki beosztást láttam el. Katonaság után, Bicskére jelentkeztem rendőr-járőrnek, majd 1992-ben fel is vettek, ott teljesítettem szolgálatot.

Rendőrként dolgoztam Oroszlányon, Tatán, Kecskeméten, Izsákon. Izsákra a családommal, 1998-ban költöztem, mivel itt kaptam szolgálati lakást. Egy gyermekem van, Dancs Nikoletta, ő 1995-ben született. Feleségem Izsákon dolgozik az Öregek otthonában, mint ápoló. A rendőrség állományából, 2010 áprilisában mentem nyugdíjba. Azóta a nyugdíj mellett több helyen vállaltam munkát. Jelenleg Kecskeméten dolgozom a G4S Készpénzlogisztikai Kft-nél, mint értékszállító.

Kisgyerek korom óta rendőr szerettem volna lenni, mert szeretek segíteni az embereken. Nehezen tűröm az igazságtalanságot, sokszor ezt szóvá is teszem. Szeretnék tenni Magyarország sorsának jobbátételéért, gyűlölöm a korrupciót, a megkülönböztetést és a kirekesztést. Minden ember egyenlő a szememben, a nyagyképűséget és a lenézést is elítélem. Ugyanúgy meg kell adni a tiszteletet a takarítónőnek, mint a vezérigazgatónak. A Párbeszédbe 2016 novemberében léptem be. Nagyon szimpatikus, amit tenni akarnak Magyarországért, úgy gondoltam jelentkezem, mert a céljaink azonosak.
 
Kedvelem Szabó Tímea harcosságát és Karácsony Gergely tenni akarását. Szeretnék én is részt venni Magyarország felzárkóztatásában, és azért, hogy az emberek jobban tudjanak élni. Szeretnék tenni a korrupció ellen. Felháborítónak tartom,hogy Magyarország miniszterelnőke a lakásától 50 méterre stadiont épít közpénzből és még sorolhatnám. Szeretnék tenni a gyermek éhezés ellen, és azt szeretném ha az egészségügyet, az oktatást is rendbe tudnánk tenni, hogy ennyi magyar ember ne kényszerűljön elhagyni Magyarországot. Úgy gondoltam ezeket a célokat ebben a pártban tudom véghez vinni.