Támogass Légy képben Csatlakozz!

Felszólítjuk Sára Botond főispánt, hogy fejezze be a budavári polgárok elleni harcát!

2024.03.14.

Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere (Párbeszéd – ZÖLDEK) levelet írt Sára Botondnak, amelyben arra szólítja fel: térjen vissza a professzionális működéshez, és a fővárosiakért dolgozzon, ne pedig az első kerületi fideszesek nyomulását segítse. Erről beszélt az I. kerületi polgármester és Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője a Budapest Főváros Kormányhivatala előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Mégis bővül a gödi Samsung-gyár? – Állami földtulajdon került a Pest Vármegyei Önkormányzathoz

2024.03.14.

Három földterületet adott át a napokban a Pest Vármegyei Önkormányzat tulajdonába az állam, amely földterületek közvetlenül csatlakoznak a Samsung-gyár meglevő területéhez. Ezt azt jelentheti, hogy újabb bővítésre készül a Samsung, ami még nagyobb környezeti terheléssel, növekvő vízfelhasználással, zaj- és légszennyezéssel járhat – mondta dr. Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője, elnökségi tagja Facebook-videójában.

Szabó Tímea: a bicskei gyermekotthon dolgozói is megerősítették, a problémák rendszerszintűek a gyermekvédelemben

2024.03.06.

Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke, országgyűlési képviselője korábbi ígéretéhez híven továbbra is folytatja a gyermekvédelmi intézmények látogatását. A mai napon a bicskei Kossuth Zsuzsa gyermekotthonba látogatott, ahol Vásárhelyi János több éven keresztül szexuálisan bántalmazta a rábízott gyerekeket. Szabó Tímea a látogatás részleteiről helyszíni videójában számolt be.

Tordai Bence: Győzelem a sárbogárdi akkulerakat ügyében!

2024.02.29.

Sikerre vezetett a társadalmi és politikai nyomás: a kormányhivatal visszavonta a CB Engineering Kft. veszélyeshulladék kereskedelmi engedélyét és Sárbogárd városa is megtiltotta a lakóházak melletti csarnok akkutárolásra való használatát – írta Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében.

Igazságügyi Minisztérium: veszélyes, ha a nyilvánosság megtudhatja, miért adott kegyelmet K. Endrének az államfő

2024.02.28.

Az Igazságügyi Minisztérium szerint a kegyelmi ügyek külső befolyástól mentes elbírálását a K. Endrére vonatkozó minisztériumi előterjesztés megismerése veszélyeztetné, nem pedig Balog Zoltán vagy más fideszesek átláthatatlan, színfalak mögötti, titkos kavarása. Ez derül ki az Igazságügyi Minisztériumtól kapott válaszból!